Masterclass Inspanningstesten

Masterclass Inspanningstesten bij duursporters

Op 28 februari 2018 zal er in Apeldoorn een masterclass worden georganiseerd over inspanningstesten bij duursporters. De masterclass vindt plaats op de eerste dag van het wereldkampioenschap baanwielrennen.

Taal: Engels
Lokatie: Omnisport, de voorwaarts 55, Apeldoorn

Instructeurs:
Tim Takken & Guido Vroemen

09:00 – 17:00
Programma
1: Inspanningsfysiologie en calorimetrie (Tim Takken)
2: Hoe, wat, waarom van een inspanningstest? Bepaling aerobe drempel, anaerobe drempel, metabole efficiëntie, ademtechniek (Guido Vroemen)
3: Wat zijn waardes van topsporters/topwielrenners en waarom zijn ze zo goed? (Tim Takken & Guido Vroemen)
4: Interpretatie van testgevens en vertaling naar trainingszones. Van test naar praktijk. (Tim Takken & Guido Vroemen)

Over de instructeurs:

Portret_Tim TakkenDr Tim Takken is medisch fysioloog en is als inspanningsfysioloog werkzaam in het UMC Utrecht. Dr Takken behaalde zijn doctoraal aan de Vrije Universiteit Amsterdam met de specialisatie inspanningsfysiologie. Tijdens zijn PhD aan de Universiteit Utrecht specialiseerde hij zich op het terrein van de pediatrische klinische inspanningsfysiologie. Momenteel is hij hoofd van het Inspanningsfysiologie lab in het WKZ (UMC Utrecht). Hij publiceerde meer dan 180 wetenschappelijke peer-reviewed artikelen en 4 boeken waaronder het boek Wielrennen & Wetenschap. Takken is momenteel lid van de volgende beroepsverenigingen: North American Society of Pediatric Exercise Medicine, American College of Sports Medicine, European Workgroup on Pediatric Work Physiology, the European Association for Cardiovascular Prevention and Rehabilitation, en is hij voorzitter van de Nederlandse afdeling van of CPX International. Daarnaast is hij eigenaar van de “The Physiology Academy”. Daarnaast heeft hij meer dan 20 jaar ervaring in het wegwielrennen en reed hij voor diverse elite teams.

Guido Guido Vroemen highresVroemen, Sportarts en eigenaar van SMA Midden Nederland.  NOC*NSF Topsportarts, Medisch Bioloog, inspanningsfysioloog en gediplomeerd triathlontrainer. Bondsarts Nederlandse Triathlon Bond, teamarts team4Talent en Roompot-Oranjepeleton en trainer, coach van diverse topatleten Vaste columnist  Triathlon- en duathlonsport en diverse wielertijdschriften.
Autoriteit op gebied van inspanningsfysiologie en vermogensmeters. Guido is een actieve hardloper,wielrenner en triatleet/duatleet.

Meer informatie op de Engelstalige pagina van de masterclass